Oferta zimowa

Serdecznie zapraszamy na zimowy wypoczynek pod Babią Górę.

Prowadzony przez nas Ośrodek „Górska Przystań” jest malowniczo położony w przysiółku Przywarówka,  w bezpośrednim sąsiedztwie Babiogórskiego Parku Narodowego. Magię i niepowtarzalność tego miejsca tworzy nie tylko jego przepiękna lokalizacja ale również rodzinna atmosfera oraz domowa regionalna kuchnia. Roztacza się stąd wspaniały widok na

Tatry i Beskidy. W otoczeniu świerkowo-jodłowych lasów i czystym powietrzu można  odnaleźć ciszę, spokój i radość życia.

Dysponujemy 50 miejscami noclegowymi w dwóch drewnianych budynkach.

Proponujemy  3, 4, i 5 osobowe pokoje (łazienki przy pokojach lub na korytarzu). Nasze atuty to: duży teren  oraz kaplica, świetlica z ping-pongiem i piłkarzykami, biblioteczka oraz miejsce na grilla i ognisko.

Koszt pobytu dla grup zorganizowanych to 45,00 zł od osoby (nocleg, śniadanie i obiadokolacja). Istnieje możliwość przygotowania trzech posiłków za kwotę 55,00

W cenie oferujemy:

-                  zakwaterowanie

-                  wyżywienie

-                  ognisko z pieczeniem kiełbasek oraz degustacje produktów regionalnych (oscypki, korbace, moskole)

-                  sanki, jabłuszka

-                  piłkarzyki, tenis stołowy

-                  darmowy pobyt kierownika grupy oraz kierowcy

Ośrodek stanowi doskonałą bazę wypadową. Służymy pomocą w zorganizowaniu zajęć, wycieczek, kuligów,  wypraw w góry z przewodnikiem oraz wynajmu busów.

Kilka możliwości atrakcyjnego spędzenia czasu w Ośrodku oraz najbliższej okolicy.

1.  Na terenie Ośrodka istnieje możliwość zorganizowania zajęć dla dzieci np. malowanie glinianych ptaszków, dzwoneczków - koszt 10 zł, malowanie na szkle 15-20 zł, wykonywanie kwiatów z bibuły 10 zł(wykonane prace dzieci zabierają na pamiątkę).

2.  Spotkanie z przewodnikiem babiogórskim, prezentacja slajdów, prelekcja  100-150 zł.

3.  Zorganizowanie kuligu (100-150zł sanie) i ogniska oraz degustacja regionalnych przysmaków.

4.  Wyjazd do Zubrzycy Górnej - Orawski Park Etnograficzny pokazuje budownictwo i kulturę mało znanego w Polsce regionu – Orawy. Oprócz zagród prezentowane są budynki przemysłu wiejskiego: folusz, kużnia, olejarnia, tartak, karczma, pasieka z ulami- zwiedzanie całego skansenu 13zł a zajęcia edukacyjne z regionalizmu przybliżają czynności wykonywane dawniej na Orawie np. Mistrz i uczeń-27zł, Jak to ze lnem było- 14zł, Od ziarna do chleba- 16zł, Orawskie zabawki szmaciane- 14zł, ozdoby z bibuły- 12 zł.

Zwiedzanie XVII wiecznego kościółka parafialnego p.w. św. Jana Chrzciciela w Orawce to jedyna zachowana do dzisiaj drewniana świątynia Polskiej Orawy.

5.  Całodniowy wyjazd do Zakopanego wybierając z oferty wiele możliwości spędzenia tam czasu. Zwiedzanie Sanktuarium Matki Bożej Fatimskiej na Krzeptówkach, zabytkowego kościółka i cmentarza na Jaszczurówce. Wyjazd kolejką na Gubałówkę oraz Kasprowy Wierch aby podziwiać wspaniałą panoramę Tatr. Spacer Krupówkami. Muzeum Figur Woskowych.

6.  Całodniowy wyjazd do Białki Tatrzańskiej,  Bukowiny Tatrzańskiej lub Zakopanego na wody geotermalne to dobra alternatywa na odpoczynek po górskich wyprawach lub zabawach na stoku. Termy Bania, Bukowina lub Chochołów to największy kompleks w Polsce. Dzięki połączeniu leczniczych właściwości wód z doskonałą infrastrukturą basenową jest to miejsce, w którym można zrelaksować się i zadbać o ciało. Cennik: Termy Bania 3.5h dzieci do 13 lat  30 zł, bilet normalny 49 zł. Termy Chochołowskie dorosły- cały dzień pon-pt. 49 zł , dziecko od 3 do 13 lat 30 zł.

7.  Wyjazd na wyciąg narciarski do Białki Tatrzańskiej, Bukowiny Tatrzańskiej lub Witowa . To największe stacje narciarskie położone na Podhalu. Doskonałe dla początkujących jak i zaawansowanych pasjonatów sportów zimowych. Jest również idealnym miejscem do nauki jazdy na nartach i snowboardzie. Znajduje się tam szkoła narciarska i wypożyczalnia sprzętu narciarskiego. Cennik: Witów bilety ulgowe 3h – 55 zł, 3h po 15:00 – 45 zł, 4h – 65 zł.

Wypożyczalnia zestaw narciarski 2h – 25 zł, 4h – 30 zł. Białka Tatrzańska bilety ulgowe 2h – 45 zł, 4h – 60 zł. Wypożyczalnia sprzętu 30 zł / dzień.

8.  Wyjazd na lodowisko do Czarnego Dunajca lub Miejską Halę Lodową do Nowego Targu. Lodowiska są zadaszone co pozwala na korzystanie z nich bez względu na warunki atmosferyczne. Obiekt posiada pełny węzeł sanitarny i wypożyczalnie łyżew. Cennik: Czarny Dunajec bilet ulgowy – 5 zł/ godz. , osprzęt 8 zł/godz. Nowy Targ bilet ulgowy 3zł/godz.

9.  Wyjazd do Sanktuarium Maryjnego w Ludzmierzu oraz Niedzicy. Zwiedzanie średniowiecznego zamku „Dunajec” – to tam nakręcono serial „Wakacje z duchami” Bilet ulgowy 12 zł- osoba (wystawa 'wozownia' w cenie biletu) oraz wycieczka do Elektrowni Wodnej- zwiedzanie uproszczone- wewnętrzny balkon widokowy oraz hala maszyn

130zł/1godz. grupa do 10 soób , natomiast grupa do 40 osób - 260 zł.

1. Wyjazd do Zawoji Babiogórskiego Parku Narodowego, prezentacja multimedialna, wystawa przyrodnicza, izba regionalna i ogrody.

11.Wyjazd do Wadowic – Muzeum Dom Rodzinny Ojca Świętego Jana Pawła II- prezentacja multimedialna , bilet ulgowy – 15 zł, bilet grupowy ulgowy (min 10 osób) - 10 zł

Gwarantujemy wypoczynek w jednym z najpiękniejszych regionów Polski.

Serdecznie zapraszamy na Orawę i do skorzystania z naszych usług!